Center Parcs Bispinger Heide (nabij Hamburg)

Als de kindjes vakantie hebben proberen wij zelf ook telkens een paar dagen verlof te nemen. Het liefst trekken we er dan enkele daagjes op uit om ten volle van elkaar te kunnen genieten zonder de obligatoire to do’s en moetjes die er thuis vaak wel zijn. Geen notenleer, geen voetbal, geen chiro – maar een leeg weekend.

Bungalowparken vinden de kindjes hier heel leuk, en wat hen gelukkig maakt – ons ook, vaneigens.

CP Bispinger Heide stond al jaren op ons lijstje en omdat we ook eens wilden testen hoe het de kleinste telg verging om 4-5u in de auto te zitten (“halfweg het zuiden”), was de keuze dit keer snel gemaakt. Over die kleinste: prodromaal ADHD – jep hij heeft ervan. En slapen is ook al z’n sterkste kant niet. Maar al bij al viel het zeker mee met het onder controle houden van die volle achterbank.

Dinsdag wist een griepje mij nog snel te vinden dus ik vertrok vrijdag met een stramme rug en bonzende hoofdpijn richting Duitsland. Thuisblijven met kids die al dagen aftellen is gewoon geen optie en ik zou daar ook kunnen rusten. Met een paar kg paracetamol in de hand verliet ik ons Belgenland.

We stopten één keer halfweg ongeveer bij de KFC voor een quick en dirty avondmaal, en een uurtje voor aankomst nog eens voor een hongertje van Jacques. Handig dat hij nog steeds van de borst drinkt – auto ff parkeren en je kan zo weer verder rijden.

Eens aangekomen in zo’n park is het meestal de kunst om in het donker je cottage te vinden in een wirwar van bossige sober verlichte steegjes. Onze cottage, eentje van het premium type, was vlakbij de market dome gelegen. Handig! Eens binnen wisten we meteen hoe dat kwam, we hadden een cottage gekregen voor mensen met een beperking. Op zich geen probleem natuurlijk, het leek me zelfs ruimer dan gemiddeld – hoewel die hoge toilet en de stoel in de douche uiteraard voor wat vragen zorgde bij de oudsten. Ik hoop dan vooral: hopelijk hebben we niet de bungalow ingenomen van iemand die deze faciliteiten wel allemaal nodig had maar then again: we hebben er niet om gevraagd.

De bedden zijn zoals ze zijn in een bungalowpark – je rug gaat er geen 20 jaar langer door meegaan maar toegegeven: na nacht 1 was ik van mijn rugpijn af. Het was the right kind of wrong in mijn geval. Er stond een babybedje dichtgevouwen klaar voor Jacques maar dat hebben we uiteindelijk niet gebruikt, ik zag ook niet meteen hoe en waar er plaats was om dat uit te klappen en thuis slapen we ook met drie in bed.

Ochtend 1 werd gevuld met om de 5 minuten antwoorden op de vraag ‘Wanneer het zwembad nu eindelijk open zou gaahaan?’. Om 10u beste vriendjes, niemand zegt dat jullie om 7u al naast jullie bed moeten staan te springen. Enfin, we stonden om 10u10 in de kleedhokjes en het leek wel alsof heel Duitsland op post was. Het zwemparadijs was 10 minuten open en er was geen enkele stoel meer vrij. Geen enkele! Niet dat er één Duitser op een stoel zat, maar moest de drang om te zitten er komen dan was de ganse familie (en bij uitbreiding ook de thuisblijvers) zeker van een exemplaar.

We deden even een rondje zodat ik me ergens met Jacques kon installeren en de 3 anderen hun gang konden gaan. ‘Achter die boom daar zal er wel een babybadje zijn dacht ik de ganse tijd‘. Uiteindelijk bleek die met water en zand gevulde ‘plas’ aan het begin van het zwembad de noemer babybad gekregen te hebben. Voor ons een tegenvaller. Niet dat we veel verwachten voor de kleinste maar 15cm water zonder zand en knopjes van de boom erboven (die geweldig hard op beestjes leken in het water, echt met bewegende poten en al) is toch niet teveel gevraagd van een 5* park? Voor de oudsten van 6 en 8 jaar was er wel heel veel leuks: grote glijbanen, golfslagbad, verwarmd buitenbad en: een lange wildwaterbaan, ofcourse. Dus voor de mensen met grote kindjes was het zwembad zeker en vast de moeite. En het was, op het babybad na, ook goed proper allemaal.

Jacques vond het helemaal prima – “petse petse boem” kan ie overal. Na een uurtje in het zalig warme water was het tijd om wat te rusten. Ik vond ergens temidden de jungle nog een stoel zonder handdoek en zette me neer. Voor ik goed en wel zat lag hij al te slapen. Zwemmen hakt erin! Na 1.5u daar te zitten met een blaas voller dan vol waren de oudsten ook voldaan van de wildwaterbaan en gingen we terug naar ons huisje voor de lunch.


Namiddag gingen we naar ‘Baluba’, het indoor speelparadijs aka krijspaleis, een concept wat de meeste center parcs rijk zijn. De aandacht van de 2 oudsten werd meteen getrokken door een bungeejump attractie, je weet wel zo ingesnoerd op en neer bouncen op een trampoline. Vanaf 2 jaar stond er in grote letters (say what) en dit voor de democratische prijs van 7.5eur voor 7 minuten. Niet dus. Als troostprijs stond er een paar meter verderop een standaard exemplaar, te gebruiken voor de spotprijs van 1 eur voor 6 minuten. Ik weet niet hoelang jullie kinderen thuis op de trampoline zitten, maar laat ons zeggen dat het in ons geval wel eens een kostelijke zaak zou kunnen worden.

Voor de rest waren er klimtuigen, autootjes (tegen betaling), een volautomatische koffiecorner en wat snackautomaten. Jacques at er zijn fruithapje en kon fijn rondkijken terwijl de groten wat speelden. Hoogvlieger: neen, leuk voor een uurtje (of twee): zeker wel.

Een flinke wandeling door de bossen met een veelvoud aan speeltuigen en buitengeluk bracht ons opnieuw bij ons huisje. Het is wel een hele mooie omgeving – en er zijn zelfs cottages in de bomen (maar die zijn meestal al volzet).

Qua eten was het park dik ok: een heel assortiment aan opties: all you can eat buffet, Italiaans, snackbar, ijsjes, bakker en grote supermarkt. Het pizzarestaurant leverde zelfs gratis aan de cottage, daar maakten we dan ook dankbaar gebruik van. En het was nog lekker ook!

Dag 2 stond er uiteraard een nieuwe zwemsessie op de planning. We zouden al vroeg lunchen om daarna een paar uur te kunnen gaan zwemmen zonder onderbreking.

Eens ik onze zwemzak terug aan het maken was besefte ik dat ik Jacques’ badspeelgoed de eerste dag vergeten was aan de zandbak/babyplas. Beeld je in: een potje of 3, een aantal baddiertjes, een badboekje en een tupperware beker (don’t ask, leek me wel leuk omdat hij die goed kan vasthouden). Kwestie van een goede slok chloorwater te kunne nemen waar nodig 😉 (grapje). Geen nood dacht ik, een oplettende redder zal dat wel allemaal mooi aan de kant hebben gehouden. Klopte, voor de helft dan toch – de andere helft verdween in één van de ‘jumbo’ zakken van grijpgrage Duitse (?) handjes. Habe ich nicht gesehen, entschuldigung. Dom van deze ploetermoeder maar kom, mijn kinderen had ik wel allemaal terug bij, gewassen en vrolijk zelfs.. en das wat telt toch?

En net zoals een legging geen broek is, is een tupperware beker eigenlijk geen badspeelgoed. Maar, wel nog goed in trek zo blijkt, ook bij onze Duitse vrienden.

Om af te ronden:
Center Parcs als concept: zeer zeker
Bispinger Heide als park: voor ons niet per se, misschien eerder voor grotere kindjes en ga uit van 3* qua accommodatie en faciliteiten ipv 5*.

En voor de 5* gezelligheid en fun kan je gelukkig zelf zorgen. En net daarom blijf ik het concept wel een warm hart toedragen. Het heeft zoiets ongedwongen van bij het binnenrijden. Er heerst een charmant ‘even weg’ sfeertje, eentje van samen genieten in een mooi stukje natuur. En daar hoort -met half natte voeten terug in je sokken kruipen, je brood smeren met een mes waarop je naar Rome kan rijden, en op een stoel zitten waar je zelf voor vierde poot moet spelen- gewoon keihard bij!

We enjoyed every single minute. Checkt die snoetjes :

Met deze gevleugelde woorden eindig ik graag deze niet-gesponsorde doch zeer eerlijke recensie.

P.S. Een gouden tip voor je enthousiast aan het boeken gaat: het is de moeite om de .be, .nl, .fr en .de variant te checken en te vergelijken. De prijzen zijn vaak waanzinnig verschillend. Wellicht afhankelijk van in welk land het wanneer schoolvakantie is. Crimineel? Misschien een beetje. Maar dat is bij alle tripjes zo…

P.P.S. Als alternatieve tip uit de Center Parcs familie: wij gingen al een paar keer naar Lac d’Ailette in Frankrijk (echte 5*) en de Huttenheugte in Coevorden (echte 4*) nabij Drenthe. De eerste heeft prachtig kleurrijke huisjes rondom een heel groot meer met zwanen. Er is ook een aangelegd strand waar het heel leuk vertoeven is in de zomer. Bij de laatste is er ook een indoor plopsaland naast het park (vergelijkbaar met Hasselt) en zijn er heel leuke ZOO’s en andere kinderactiviteiten in de omgeving.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s