25 zaken waar ik de kriebels van krijg

Na de 25 x klein geluk (die lees je hier) graag om enig evenwicht te houden ook 25x … vloeken! Het goede nieuws is, ik heb daar veel langer moeten over nadenken. Het gaat hier uiteraard om banale situaties en absoluut geen enge situaties/wereldrampen/erge ziektes… de zaken die we allemaal dag in dag uit ns tegenkomen en waarvan we denken – why o why!

 1. Doucheputje uitkuisen (douchegoot) (echt by far op nummer 1 hier; en heel eerlijk, gebeurt hier enkel reactief, als het begint over te lopen dan haal ik mijn pak soda, kokend water en meters keukenrol boven)
 2. Het stuk net voor je het water in stapt om te gaan zwemmen en het stuk nadat je klaar bent met zwemmen (met meer dan 1 kind bedoel ik dan) .. en de vloer in zwembaden, die ook
 3. Geen parking vinden (supermarkt, stad, ondergronds,…) en zeker: als je al laat bent
 4. Een (groene) vlieg in je glas bubbels (veel erger dan een zwarte in een glaasje chardonnay, sorry Alanis Morissette)
 5. Iemand die voor je naar het groot toilet ging en je dat pas doorhebt nadat je diep inademde bij het binnengaan – ik weet niet waarom maar ik lijk altijd de verkeerde deur te kiezen. Of ook wel de omgekeerde variant: iemand die binnengaat in de deur waar jij net ‘verlost’ buitenkomt terwijl er nog duizend andere vrije wc’s zijn… schaamrood 🙂
 6. Enkel het “einde zone 30” bord tegenkomen… en daardoor regelmatig wel eens een boete uitgeschreven krijgen. Maar nu serieus, hoé komt dat ik nooit “begin zone 30” zie staan?
 7. Havermout of gedroogde koek op houten kinderstoelen – het lijkt wel secondelijm na een paar tellen….
 8. Mensen achter je die toeteren als het licht 1 milliseconde op groen staat. Echt, ik heb ook peper-in-mn-gat maar daar tel ik altijd even tot 3 eer ik tuut op die voor mij.. ik vind dat zo onbeschoft overkomen hé
 9. Jeuk op je rug op die 3 vierkante millimeter waar je net niet aan kan
 10. Extreem dringend moeten plassen (of nog erger..), midden in een file. Ik hoorde hieromtrent het meest hilarische verhaal ever van een ex-collega die ook heel veel op de baan was. Op een gegeven moment trok ze het niet meer en zou ze haar brooddoos inzetten.. om zichzelf tijdens het gebeuren hardop af te vragen of dat qua inhoud wel zou volstaan .. (btw het ging hier om de kleine boodschap) /strike
 11. Iemand die net voor je het laatste brood/koffiekoek/pistoletje wegkaapt
 12. Mensen die beweren dat cola light en cola zero hetzelfde smaken – come on!
 13. De dubbel kin die verschijnt wanneer je op je camera het selfie-venster opent
 14. Het woord ”Kolven” en ook het feit dat geen kat dat kent, als jij subtiel probeert te vragen of daar ergens in het gebouw een mogelijkheid toe is (gelukkig is die periode voorbij)
 15. Strijken – ben ik een 3 tal jaar geleden mee gestopt. Plooien is life, en lieve schoonmoeders die met de glimlach de hemden van hun zoon strijken ook
 16. Pantys. Ik ben zoooo blij dat we daar weer minstens tot oktober van verlost zijn. En dan heb ik het niet over de ladders maar over de 3-4 buiken die zo’n ding je doet krijgen en het feit dat ze -hoeveel euro’s je er ook aan spendeert- toch altijd beginnen afzakken op kruishoogte. Ik.haat.ze!
 17. Winkels waar de gang net te smal is voor de buggy of waar je onmogelijk deftig een bocht kan nemen.. kruidvat soms schuldig!
 18. Kruimels onder mijn voeten. Daar kwam ik 3 kinderen te laat achter. Maar ik weiger sloefen te dragen.. blote voeten (met betonvloer) is life
 19. Tandarts. Ik ga liever 4x naar de gynae dan 1x naar de tandarts. En ja, ook zonder baby in buik 😉
 20. De ganse dag uitkijken naar een bepaalde koek/yoghurt/snoepje/ijsje en dan merken dat iemand er al mee weg is. Kill kill kill.
 21. Vertraging van welke aard dan ook. Aan de kassa, trein, file, luchthaven. I hate it badly!
 22. Het geluid van iemand die in een augurk bijt. Gaat door merg en been. Om over de geur nog maar te zwijgen. Fre’s favourite .. maar dat komt alleen in huis die sporadische keer dat hij boodschappen doet .. ocharm de vent
 23. Opdringerige muggen. Ik heb dan zoiets van ‘steek me dan gewoon, en bol het af’ maar blijf niet rond mijn oren liggen zoomen tot morgenvroeg
 24. Moto’s die optrekken onder de slaapkamer van de kinderen (na 21u) alsook ijskarren na 21u …. waarom in godsnaam, kom toch tss 18-20u?
 25. Oordopjes die te klein zijn (of ooropeningen die te groot zijn?!) – ik kan dat precies slecht inhouden?

En eigenlijk ook: te veel regels en lijstjes 😉 Ohja, en mensen met een volle kar die jou met je tros bananen niet voorlaten aan de kassa!

Benieuwd waar jullie nog een vreselijke hekel aan hebben?

Fijne werkweek allemaal! Bijna zomervakantie!

happy

10 gedachtes over “25 zaken waar ik de kriebels van krijg

 1. Man … ik kon het geschreven hebben : de cremekar en het kruidvat en het zwembad (vooral in de winter als je veel kleren aan hebt en kousen over klamme voetjes moet krijgen) en die plakkende havermout … tsssss

  Geliked door 1 persoon

 2. Punt 10: ik moest onlangs ook eens super dringend … (btw de grote boodschap, jawel). In de auto dus. De auto die anders altijd vol ligt met vanalles, maar nu akelig leeg/opgeruimd was. Gebeurt anders nooit. Tot je in de file staat en zooooooooo dringend moet. Ik kwam net van Maasmechelen village, en had het handtasje gekocht bij Michael Korrs dat ik al zooooo lang wou. Dat was het enige wat ik in de wagen had liggen. En oh ja: ik heb stoffen zetels, en een leasewagen. Ik heb echt gehuild onderweg … hopende dat ik op tijd thuis zou zijn, en vooral dat ik mijn nieuw handtasje niet zou moeten vol … jawel.
  Ik snap het dus, niet alleen punt 10 😊

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s