“Aim in love with America” (gastblogje by Marie-Lou)

Marie-Lou heeft tijdens onze Amerika reis ook dagelijks een blogje bijgehouden, dat leek ons wel leuk. Drie weken roadtrippen door Zuid-West Amerika – zo ziet dat eruit door de ogen van een 9-jarige meid – veel leesplezier!

Dag 1 – Las Vegas
De vlucht ging best snel het eten was lekker en Maurice en Jacques waren ook flink. We zijn nu in Las Vegas, het is hier wel heel warm. We vonden het zwemmen leuk – ook in het zwembad was het warm.

Dag 2 – Las Vegas
We zijn ver gaan wandelen op de strip. Het waren mooie hotellen met elk hun eigen casino. We kozen magneetjes voor op onze frigo in de vorm van pokerchips superleuk. Het was een keileuke dag!

Dag 3 – St George
Het was een kleine pechdag omdat we onze paspoorten kwijt waren maar mama had ze gelukkig ineens teruggevonden. Het was vreselijk toen maar het zwemmen maakte veel goed. We zijn toegekomen in een ruim huisje met een schoon zwembad en Maurice en ik slapen in een stapelbed in een piratenkamer.

Dag 4 – St George
We gingen naar Zion maar we waren elkaar kwijt doordat papa en nonkel kristof niet goed hadden afgesproken. Het was een mooie wandeling met een cool uitzicht. Maurice vond een hartjessteen. Die is zo cool (de steen). Jacques voelde zich niet zo goed en daardoor konden wij niet mee naar de supermarkt gaan. Hij heeft een paar keer overgegeven. Hopelijk is hij snel beter.

Dag 5 St george – Page
Jacques is beter maar we gaan toch niet naar Braish canean gaan (Bryce Canyon). We zijn wel naar de dinoboerderij geweest. Daar mochten we ons zoektocht doen. Die was heel leerrijk en aan het einde mochten we iets kiezen uit een doosje. Maurice en ik kozen allebei een plastic dinotje.

Dag 6 – Horseshoe bend
We zijn vanochtend vroeg vertrokken naar horsjoebent. Het was even stappen maar het was echt de moeite waard. We namen veel foto’s. Daarna zijn we nog naar een dam gaan kijken vanop de straat met nonkel krikki en ons gezin. Namiddag gingen we naar wallmart. Papa ging in zo’n winkelkarretje zitten wat zelf kon rijden, dat was zoooo grappig.

Dag 7 – Antelope canyon
We waren vroeg opgestaan om naar de antelope canyon te gaan. We moesten even wachten op onze auto om er naartoe te gaan. De gids deed niet echt goed zijn werk vonden wij maar het was heel mooi daarbinnen en Maurice had zogezegd een antelope gezien. We zongen vele liedjes in de jeep bij het terugkomen.

Dag 8 – Boottocht Lake powell
We deden een boottocht op Lake powell – boven op het dek was het wel heel warm. De reisgids was een beetje dik en noemde Ursula – dat vonden wij heel grappig oops. Ze kon wel goed vertellen. Toen papa foto’s van mama en Jacques aan het trekken was, vloog mama haar pet weg. Ik had dat niet gezien want ik zat beneden met nonkel krikki en tante bee. Gelukkig vond mama het niet zo erg.

Dag 9 – Monument valley – Sedona
We gingen naar monument fellie – we reden met een jeep door die woestijn. We zagen mooie beelden zoals de 3 sisters, mama&kind en de olifant. De gids vertelde dat er puma’s en slangen op de rotsen zaten. Hij vertelde dat hij ook een paar van zijn familieleden was kwijtgeraakt in de canyon. Dat was wel heel zielig. Er stonden kraampjes met zelfgemaakte juweeltjes maar het was niet helemaal mijn ding. We reden naar Sedona naar een heel mooi hotel. En het zwembad had een heel mooi uitzicht.

Dag 10- 11 – 12 Palm springs
De rit naar palm springs was best ver. Maurice en ik mochten smiddags kiezen waar we gingen eten dus het werd Burger King.

Er waren heel veel palmbomen, heel veel verschillende soorten – ook veel cactussen.

We logeerden in een supergezellig huis met een mooi zwembad. In de supermarkt kregen we alle drie een poolfloat en dat maakte het zwembad nog leuker. We zijn de laatste dag in winkeltjes gaan kijken voor armbandjes maar er waren geen mooie.

Dag 13 – Joshua tree – Pioneertown- Anaheim
Mooie cactussen gezien vandaag sommige waren heel groot. Maurice en ik hebben hoog geklommen op de skull rock. We gingen pok naar een cowboydorp en daar mocht ik wat tiktoks maken, van old town road dat past daar super. We wilden een foto maken en er kwam een geit maar Margot was bang. Jacques niet die vond het geweldig. Maurice mocht de geit vasthouden.

Dag 14 – Disneyland
We gingen met zn allen naar disneyland. Eerst gingen we in dumbo Jacques vond het heel leuk. Maurice en ik mochten samen in een attractie alleen, we waren al oud genoeg.

In ‘its a small world’ moesten we heel hard lachen met Jacqeus die met zijn vingertje naar alle figuren wees.

We gingen ook in een heel enge attractie: space mountain. Ik ging met papa en Maurice met nonkel Krikki. Op het einde van de dag mochten we van meme en opa iets kiezen. Het was een topdag!

Dag 15 – Los Angeles
We gingen naar de sterren van de beroemdheden kijken (walk of fame, hollywood blvd). We zagen michael jeckson en mickey mouse. 7 jaar geleden waren we daar ook en toen hadden we een foto gemaakt en nu opnieuw. Er waren ook hand- en voetafdrukken van de beroemdheden en wij hebben de onze daar ingezet. Dat vond ik wel heel speciaal.

In de namiddag waren we gaan zwemmen met meme en hebben we kaart gespeeld. In de avond zijn we op restaurant gegaan. We aten superlekkere pizza margerita en kregen nog mwaleu cake als dessert.

Dag 16 – Los Angeles/Fresno
We reden van Holywood naar Fresno en stopten daar bij de Zoo. Er waren heel mooie dieren en er waren zo fonteinen waar we ons helemaal nat konden maken. Gelukkig want het was er keiwarm. Jacques zag een grote houten auto waar hij wou stuurdraaien. Er was een condor die had te weinig plaats in zijn hok dat vond ik wel zielig. Hij zag er echt ongelukkig uit. We zagen ook een slapende tijger op 2 meter van ons. Dat was fijn om dat eens van zo dichtbij te zien. We reden daarna naar een huisje om te slapen. Het was superproper en groot en er was een heel fijn zwembad aan met duikspullen.

Dag 17 – Fresno – Sequoia NP – Mariposa
We reden naar sekoja, dat was best lang rijden en veel bochten – ik werd er wat misselijk van. Tante bee was wel nog misseleker. Eens aangekomen waren er heel veel grote bomen. Sommige hadden ze onderweg in brand gestoken om de natuur beter te doen groeien. Dat zag er best gek uit. Die ene grote boom (general sherman) was echt mega groot. Mama had per ongeluk voorbij gestoken om een foto te nemen. De mensen waren gelukkig niet boos mama schrok dat was wel heel grappig. Daarna reden we door naar een huis midden in het bos. Er stond bij het binnenkomen een dode beer in de hal. Niemand was bang. Er was buiten een jakoezi, dat was wel leuk voor savonds. Mama en papa fopten ons dat er een beer kwam dat vonden wij wel heel akelig Maurice durfde een avond niet naar buiten.

Dag 18 – Yosemite
Het was een mooi park met heel veel rotsen, bomen en watervallen. We gingen heel hoog met de auto naar Glasjier punt (glacier point). Opa trakteerde ons daar op een ijsje en we zagen er ook veel eekhoorns. De natuur daar was echt prachtig.

Dag 19 – Mariposa/SF
Vandaag moesten we de auto terugbrengen. Papa heeft dat gedaan terwijl wij op ons hotel blijven. We vliegen bijna naar huis dat is leuk en niet leuk.

Dag 20 – Alcatraz, San Francisco
We zijn naar Alcatraz een gevangenis op een eiland geweest en dat was Belgiës talige die dat uitlegde en er waren vroeger 3 boeven die met gestolen lepels uit de keuken een gat in de muren van de gevangenis hebben gemaakt. Die hebben ook van koffie dozen hoofden gemaakt door die koffie dozen te smelten ofzo met water en haren van hun oksels afgeknipt zo lagen ze die onder een deken met het hoofd er boven dan konden zij ontsnappen. Een paar uren later zagen de bewakers het en ja, ze waren al weg. Zo cool.

Dag 21 – Shopping, San Francisco
Vandaag zijn we nieuwe schoenen gaan kopen en we deden het rustig aan omdat we morgen naar huis gaan. s Avonds gingen we nog met zijn allen op restorant.

Het was een geweldige reis vol met avonturen!

10 Comments »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s