De nieuwe Stokke beat – als muziek in onze oren!

De afgelopen weken mochten we de nieuwe Stokke Beat testen. Omdat ik al verschillende vragen kreeg vanuit alle hoeken hoe deze ons bevalt hierbij een korte review.

De Stokke Beat komt in principe in 4 kleuren maar de limited edition van Jayson Atienza deed onze harten meteen sneller slaan. Hij ziet er niet enkel keihip en trendy uit, hij is ook een aangename buddy onderweg. Voor het vervoer van onze 18 maander is het de ideale stadsbuggy – super wendbaar en met een gewicht van amper 9 kg één van de lichtste in zijn categorie.

In principe is hij te gebruiken vanaf de geboorte (met reiswieg die je desgewenst apart kan bestellen) en groeit hij mee met je kind tot ongeveer 22 kilo. Sensu stricto mag Maurice daar dus ook nog in maar dat ga ik hem niet vertellen 😉 Voor laatstgenoemde is er het stoere skateboard wat je achteraan de beat kan bevestigen.

Wat me meteen opviel is dat hij erg compact is. Wij komen van een Bugaboo Cameleon die niet alleen zwaar is maar toch ook wel vaak bleef ‘steken’ in winkel- of deuropeningen (door de grote wielen valt hij best breed uit). De Stokke Beat laat je toe overal makkelijk door te manoeuvreren (ja, zelfs door de gangen van het Kruidvat), zonder dat je kleintje daarbij inboet op zitcomfort.

Ideaal voor shoppingtripjes is de grote draagmand onderin (tot 10 kg laadvermogen) die je, doordat de buggy wat hoger zit, toelaat om er bij te kunnen zonder je rug te forceren of boodschappen erin te moeten proppen. Zeer toegankelijk en ruim dus.

Wat ik een echte must vind gezien onze gezinssamenstelling is dat Jacques goed kan slapen in de buggy. Bij voorkeur doet hij zijn middagdutje in bed, maar in de weekends lukt dat vaak niet omdat we ‘on the road’ zijn. Bij een simpele plooibuggy vind ik dat echt een moeilijke (die boeten toch enorm in op comfort van slapen), en de zwaardere wandelwagens (zoals bijv. een Bugaboo – waar ze zeker comfortabel in kunnen slapen) zijn vaak reusachtig om mee te sleuren. De Stokke Beat is the best of both worlds: een compacte lichtgewicht buggy met zowel het zit- als ligcomfort van een grote wandelwagen. Jacques is iemand die liever niet in slaap valt (fomo to the max) dus ik kan hem heel stiekem – als hij zittend in slaap is gevallen – naar lighouding verplaatsen. En dan bedoel ik echt plat plat als in: helemaal horizontaal liggen, net zoals in zijn bedje. Geen gekraak, gedraai of geschud, het gaat allemaal zeer smooth via het riempje achteraan. Kijk maar eens op dit filmpje hoe dat juist in z’n werk gaat.

Fijn is ook dat de voetensteun eveneens mee omhoog kan (daarin onderscheid hij zich van de Green Tom bijvoorbeeld), waardoor de beentjes ook goed kunnen rusten.

De kap is UV bestendig met ventilatiegaatjes en is eindeloos lang dus zelfs de lage herfst/winterzon hou je hiermee uit de ogen van je kleintje. En je creëert zo in een handomdraai een donker knus nestje wat die dutjes toch ook ten goede komt.

Beneden aan het frame zit de rem – een makkelijk bedienbare en soepele pedaal. Een leuk detail is dat de pedaal zelf oranje is – een echte eye catcher met een knipoog naar het merk zelf.

Wat ook wennen is is dat hij, zelfs met zitgedeelte eraan, met 1 hand inklapbaar is. Je kan dus desgewenst terwijl nog een andere klus klaren (bijv. een snottebel afkuisen), een leuk extraatje als je meer dan één kind te managen hebt.

Het handvat waarmee je hem vooruit duwt heeft verschillende standen (eentje zelfs heel laag naar kindermaat). En aangezien hij zo licht en wendbaar is hier effenaf als dusdanig al gebruikt: de 2 oudsten staan in de rij om Jacques te mogen duwen. Ohja, en Jacques duwde zelf ook al eens de lege buggy vooruit… ik moet er geen tekening bij maken welke perspectieven dat opent .. kuch 😉

Over het monteren kan ik kort zijn: het duurde nog geen 10 minuten. Het in-en uitklappen een paar seconden — na enige oefening welteverstaan. In het begin was het best een gestuntel (ben nu ook niet de meest handige of them all, en ik negeer iedere handleiding- maar ik zou zeggen: bestudeer die gewoon even grondig en je zal zien het is heel makkelijk).

IMG_0553   IMG_0583

Kortom: ben je op zoek naar een lichtgewicht buggy, die zeer wendbaar is (ook in kleinere winkeltjes en straatjes), makkelijk in-en uitklapt, niet teveel plaats inneemt in de autokoffer of op reis en wil je jezelf verzekeren dat je kindje ook goed kan meerijden, reizen en vooral ook: rusten/slapen? De Stokke Beat doet wat hij belooft!

Moest het nog niet duidelijk zijn: wij zijn fan! We kijken alvast uit naar onze eerste trip de oceaan over met onze nieuwe buddy (geen schrijffout). Jacques ziet dat alvast al helemaal zitten!

Bij vragen weten jullie mij te vinden, ok?

IMG_2557

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s